VmVKLu

Vereniging Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht

Sunset March 2022

De Sunset March is sinds 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op vrijdag 18 november 2022 hebben we met een groep van bijna 40 veteranen van de VmVKLu de Sunset mars gelopen.

Omdat deze dag ook het 20 jarig bestaan van de VmVKLu markeert, heeft de nieuwe Chef Kabinet Kolonel Carlo Mekes namens de PCLSK, tevens Inspecteur der Veteranen en post actieven van de Koninklijke Luchtmacht acte de présence gegeven.

Na de Sunset March heeft de kolonel Mekes samen met de voorzitter VmVKLu, een krans gelegd bij het monument van de 48 gevallen soldaten. Voor kolonel Mekes was het de eerste keer dat hij heeft deelgenomen aan de Sunset March. Hij vond het een eer om deze gelegenheid bij te mogen wonen en een krans te leggen. Verder prees hij de wijze waarop de Sunset March is georganiseerd ter nagedachtenis van de militairen die het ultieme offer hebben gebracht.

Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om bij te praten onder het genot van warme versnaperingen. De weergoden waren ons goed gestemd, het was niet te koud en we hebben het droog gehouden. We zijn blij dat erelid Herman Janssen ook aanwezig was. Verder was iedereen in een goede stemming en was het een prettig samenzijn.

Wij danken Jan Timmermans en Kees Bleijerveld van Team 31 voor de begeleiding en Willy Edelijn van de Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging voor het verstrekken van koffie vanuit de alom bekende rode bus van de HCGL.

We kijken terug op een goed georganiseerd en prettig samenzijn.

Sunset March 2022
Schuiven naar boven