VmVKLu

Vereniging Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht

75 jaar vrijheid op Vliegbasis Woensdrecht

Zaterdag 5 oktober 10:00-16:00 – Vliegbasis Woensdrecht

Dagelijks werken militairen en burgermedewerkers aan vrede en veiligheid. Wat was eigenlijk de bijdrage van de luchtmacht tijdens de Slag om de Schelde? En hoe zag Woensdrecht er rond ’44/’45 uit? Op zaterdag 5 oktober maken we een reis vanuit de bezetting, naar de bevrijding, om vervolgens een kijkje te nemen op de Vliegbasis van nu. Het wordt een bijzonder evenement.

De bevrijding van Nederland begon 75 jaar geleden in Zuid-Nederland.

De Brabantse Wal was in oktober van 1944 het toneel van de Slag om de Schelde. Na een hevige strijd werd het gebied rondom Bergen op Zoom en Woensdrecht bevrijd. Daarmee kwam het vliegveld Woensdrecht in handen van de geallieerden. Duitse vliegtuigen maakten plaats voor squadrons Spitfires, die vanaf Woensdrecht de geallieerde opmars ondersteunden.

In oktober dit jaar vinden in de wijde omgeving rond de vliegbasis herdenkingen plaats. Ook op de Vliegbasis Woensdrecht staat men stil bij 75 jaar bevrijding. Dat doen we met vliegshows van o.a. een Spitfire, Harvard, Beaver en een Hawker Hunter. U kunt uw hart ophalen aan oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, genieten van demonstraties van o.a. de brandweer en een kijkje nemen bij onze Bergingsdienst.

Kom ontdekken, herinneringen ophalen, herdenken, en samen met ons de vrijheid vieren. Bestel uw gratis toegangstickets en parkeerkaart bij TicketMaster via: www.universe.com/75jaarvrijheid

Komt u met de auto? Dan dient u via dezelfde link tegelijkertijd een parkeerticket te bestellen. U kunt zich dan bij de hoofdpoort van de vliegbasis (Kooiweg 40, 4631 SZ Hoogerheide) melden, waarna u een parkeerplaats krijgt toegewezen.

Toegang mindervaliden
Er is een aantal invalidenparkeerplaatsen op de vliegbasis. Op vertoon van uw invalidenkaart wordt u naar de parkeerplaats begeleid.

Toegangscontrole
Om het evenemententerrein op te komen, dient u in het bezit te zijn van een toegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. Bij binnenkomst kunnen wij een tassencontrole uitvoeren. Let op: grote rugtassen zijn niet toegestaan.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, het Logistiek Centrum Woensdrecht en de Joint Meteo Group in samenwerking met de Gemeente Woensdrecht. (Inlichtingen: Regiovertegenwoordiger VmvKLu Zuidwest: baltussenslangen@home.nl)

75 jaar vrijheid op Vliegbasis Woensdrecht
Schuiven naar boven