VmVKLu

Vereniging Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht

4 mei 2018

Het Monument der Gevallenen op voormalig Vliegbasis Soesterberg

4 mei 2018 11:00 uur – Fantastisch weer; strakblauwe lucht, maar eigenlijk wel iets te warm voor een parade. Voor de genodigden en veteranen waren zoals elk jaar zitplaatsen beschikbaar, maar vooral voor de aangetreden detachementen was het warme weer erg lastig. Zij stonden lange tijd in de volle zon en enkelen van hen moesten dan ook even uitstappen om even bij te komen. Maar dat maakte voor de herdenking bij het Monument der Gevallenen op de voormalige Vliegbasis Soesterberg niet uit. Het was een mooie ceremonie en een waardige plechtigheid waarbij zoals elk jaar alle Nederlandse burgers en militairen van de militaire luchtvaart die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen werden herdacht. En ook dit jaar waren veel leden van de VmVKLu aanwezig om hun respect te betuigen.

Hoewel de ceremonie elk jaar volgens een vaste procedure verloopt is het toch ook elk jaar weer anders. De boodschap blijft echter hetzelfde: herdenken en respect betuigen aan hen die het hoogste offer hebben gebracht. En dit komt aan het eind van de ceremonie nog eens extra tot uiting met de zoals altijd zeer indrukwekkende “missing man” formatie.

Na afloop werd een broodjes lunch geserveerd in het NMM zodat de deelnemers niet met een lege maag naar huis moesten gaan. Of – zoals ook voor veel deelnemers gold – naar een volgende herdenking op deze bijzondere dag.

Zie ook de fotogalerij.

4 mei 2018
Schuiven naar boven